Hartelbrug zoetwaterkanaal wordt vast

Geplaatst op 25-01-2023  -  Categorie: Algemeen

In 2024 is de renovatie van de Hartelbrug gepland. Deze brug heeft twee overspanningen: over het Hartelkanaal en over het zoetwaterkanaal richting het Brielse Meer. Die laatste heeft nu een beweegbaar deel dat open kan voor hoge boten. Omdat er verderop een vaste brug ligt is besloten ook dit brugdeel vast te maken.

Via het Watersportverbond ontvingen we het volgende bericht:

Geachte Leden van Detla Regio Noord,

 

Hierbij zend ik u een brief van de omgevingsmanager Zuid Holland Zuid betreffende het besluit omtrent de brug over het Zoetwaterkanaal waarover wij u reeds eerder informeerden.

Na het aanklikken van de link treft u de brief van GS aan. Door vervolgens in de brief op "GS brief" (naast de rode ikoon) te klikken opent u de brief met daarin  de motivatie en het besluit van GS.

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens Regio Delta Noord

Oscar Aardse

secretaris

Beste Pleziervaarder,

We hebben u eerder geïnformeerd over het onderzoek van de Provincie Zuid-Holland, naar een vaste Zoetwaterkanaalbrug.

De afgelopen periode heeft er een afweging van belangen plaatsgevonden, waaruit nu een voorgenomen besluit is voortgekomen.

Bij deze informeren wij u over het besluit van het provinciebestuur, Gedeputeerde Staten (GS), om de beweegbare Zoetwaterkanaalbrug te vervangen door een vaste brug.

U kunt de brief, waarin GS de Provinciale Staten informeert over het besluit, via onderstaande link vinden (doorklikken op brief):

https://pzh.notubiz.nl/modules/1/Ingekomen%20stukken/803001

We zullen u later in januari opnieuw informeren over de publicatie van het besluit, na de behandeling van de brief van GS in de Provinciale Statencommissie Bereikbaarheid en Energie, op 18 januari 2023 en de dan waarschijnlijke definitieve besluitvorming in diezelfde vergadering.